GRENSINFOPUNT

Home Service  GRENSINFOPUNT

PERSOONLIJK ADVIES VOOR GRENSARBEIDERS UIT NEDERLAND, DUITSLAND EN BELGIË

Waar dient u rekening mee te houden als u naar het buurland wilt verhuizen of daar wilt gaan werken en grensganger wordt? Waar dient u als werkgever aan te denken als u iemand uit het buurland wilt aannemen?

Hoewel het vrije verkeer in Europa vele kansen biedt, kunnen grensarbeiders in hun dagelijks leven toch soms voor juridische en praktische uitdagingen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan zaken als sociale verzekeringen en belastingen. Het is belangrijk dat alles goed geregeld is, voordat u de grens over gaat.
Het Grensinfopunt Aken-Eurode is het eerste aanspreekpunt voor grensgangers. Hier ontvangt u telefonisch of persoonlijk – en geheel kosteloos – informatie en advies over de belasting- en sociale verzekeringsstelsels in Nederland, Duitsland en België.

In het Eurode Business Center organiseert het Grensinfopunt ook regelmatig speciale spreekdagen voor grensarbeiders, met deskundigen uit Nederland en Duitsland. Hier worden persoonlijke vragen beantwoord en voor problemen zo mogelijk ter plekke een oplossing gezocht. Het adviesspectrum reikt van sociale verzekeringen, grensoverschrijdende belastingkwesties en de zoektocht naar een baan in het buurland tot aan een eventuele verhuizing naar Duitsland of België. Een overzicht van onze spreekdagen vindt u hier.

Beratung:

Maandag t/m donderdag: telefonisch advies of persoonlijk advies op afspraak.

Afspraken voor persoonlijk advies in het EBC zijn ook mogelijk via het Grensinfopunt Aken (tel.: +49-241-568610).

Gebruik voor schriftelijke vragen aan het Grensinfopunt het aanvraagformulier.

Kontakt

GrensInfoPunt
Eurode-Park 1
6461 KB Kerkrade

Tel.: + 31 (0)45 5456178

Internet:https://grenzinfo.eu/emra

Contact 

Eurode Business Center GmbH & Co. KG
Eurode-Park 1-4
52134 Herzogenrath
Duitsland

Tel.: +49 (0) 2406 999031
Fax: +49 (0) 2406 999032
E-mail: info@eurodecenter.com

X