SERVICEPUNT GRENSOVERSCHRIJDENDE ARBEIDSBEMIDDELING

Home Service  SERVICEPUNT GRENSOVERSCHRIJDENDE ARBEIDSBEMIDDELING

We helpen u bij de zoektocht naar een baan in het buurland.

In het Eurode Business Center, dat exact op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt, staat een Duits-Nederlands team van adviseurs ter beschikking voor iedereen die een baan in het buurland zoekt of in de aanbieding heeft.

De medewerkers van het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling (SGA) zetten zich ervoor in werkzoekenden uit de regio te begeleiden naar een passende baan over de grens. Hun taken reiken echter verder dan arbeidsbemiddeling alleen. De medewerkers bieden zo nodig ook ondersteuning bij het opstellen van de benodigde sollicitatiedocumenten en de waardering van diploma’s in het betreffende buurland.

Daarnaast kunnen ook werkgevers die grensarbeiders in dienst willen nemen bij het servicepunt terecht.
Twee maal per maand organiseert het servicepunt een informatiebijeenkomst voor werkzoekenden, de ene keer rond het thema ‘Arbeiten in den Niederlanden’ en de andere keer over ‘Werken in Duitsland’. Tijdens deze workshops wordt nader ingegaan op vragen over bijvoorbeeld sociale verzekeringen, belasting, zorgverzekering, kinderbijslag en werkloosheidsuitkeringen. Bij diepgaandere vragen met betrekking tot deze thema’s kunnen werkzoekenden worden doorverwezen naar het Grensinfopunt, dat eveneens in het Eurode Business Center is ondergebracht.

Op aanvraag organiseert het servicepunt ook informatiebijeenkomsten en ‘Job Speed Dates’ voor werkgevers die hun vacatures willen invullen met mensen uit het buurland.

Kontakt

Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling
Eurode-Park 1-2
6461 KB Kerkrade

Tel.: +31 (0)45 7111778
E-Mail: info@grensarbeid.eu

Internet: https://grenzarbeit.eu

Contact 

Eurode Business Center GmbH & Co. KG
Eurode-Park 1-4
52134 Herzogenrath
Duitsland

Tel.: +49 (0) 2406 999031
Fax: +49 (0) 2406 999032
E-mail: info@eurodecenter.com

X