WELKOM & WilLkommen

Eurode

Business

Center

Kantoorruimte / Vergaderruimte / Service

EBC Services

Voor uw business, midden in de EUREGIO

Het Eurode Business Center (EBC) is het eerste grensoverschrijdende dienstencentrum dat zich pal op de grens tussen Nederland en Duitsland bevindt. Op een oppervlakte van ruim 3600 m2 zijn hier circa tachtig Nederlandse en Duitse ondernemingen gevestigd, die hun diensten in de eerste lijn vanuit deze grensoverschrijdende locatie aanbieden. Zo vindt u hier advocaten, belastingadviseurs, psychologen, IT- en mediabedrijven, maar ook kleine start-ups kiezen steeds vaker voor het EBC.

Daarnaast is het EBC inmiddels uitgegroeid tot een servicelocatie voor grensgangers, die hier onder meer terechtkunnen bij het Grensinfopunt en het Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling. En tot slot worden in het EBC ook regelmatig informatiebijeenkomsten, zoals de spreekdagen voor grensarbeiders of de burgemeesterspreekuren, georganiseerd.

UNIEKE LOCATIE

Het EBC bevindt zich pal op de grens tussen Nederland en Duitsland, en is daarmee een unieke locatie die bij uitstek geschikt is voor grensoverschrijdende activiteiten.

ROND DE KLOK

Onze huurders hebben dankzij een modern toegangssysteem 365 dagen per jaar, rond de klok toegang tot het EBC.

GRATIS PARKEREN

Aan beide zijden van het EBC bevindt zich een grote parkeerplaats waar huurders en bezoekers gratis kunnen parkeren. Hier zijn bovendien twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen te vinden.

CAMERABEWAKING

Het EBC is beveiligd met een geavanceerd camerabewakingssysteem, zodat vervelende verrassingen direct kunnen worden onderzocht.

BEMANDE RECEPTIE

Alle bezoekers en leveranciers kunnen met eventuele vragen terecht bij onze receptie, die op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur geopend is.

EIGEN CONCIËRGE

Onze conciërge is elke werkdag in het EBC aanwezig en voor onze huurders het eerste aanspreekpunt bij technische problemen.

FLEXIBEL EN MODERN
OPTIMAAL UITGERUST

Vergaderruimte

GIP - Grensinfopunt

Hoewel het vrije verkeer in Europa vele kansen biedt, kunnen grensarbeiders in hun dagelijks leven toch soms voor juridische en praktische uitdagingen komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan zaken als sociale verzekeringen en belastingen. Het is belangrijk dat alles goed geregeld is, voordat u de grens over gaat. Het Grensinfopunt Aken-Eurode is het eerste aanspreekpunt voor grensgangers. Hier ontvangt u kosteloos informatie en advies over de sociale verzekerings- en belastingstelsels in Nederland en Duitsland.

LEES MEER

Openbaar Lichaam Eurode

Met het Openbaar Lichaam Eurode hebben we in Kerkrade en Herzogenrath op politiek en maatschappelijk vlak de weg naar één gemeenschappelijk Europa gevonden. Van onderwijs en cultuur tot aan openbare orde en veiligheid – we zoeken steeds weer naar de dwarsverbindingen, om daarvan onderling te profiteren. Tenslotte zijn we samen niet alleen in geografisch opzicht dubbel zo groot, we hebben ook dubbel zoveel inwoners en zijn daarmee dubbel zo sterk!

LEES MEER

SGA – Servicepunt Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling

In het Eurode Business Center staat een Duits-Nederlands team van adviseurs ter beschikking voor iedereen die een baan in het buurland zoekt of in de aanbieding heeft. Zij zetten zich ervoor in werkzoekenden uit de regio te begeleiden naar een passende baan over de grens. Daarnaast kunnen ook werkgevers die grensarbeiders in dienst willen nemen bij het servicepunt terecht.

LEES MEER

Politie

Niet alleen op economisch, cultureel en maatschappelijk vlak wordt hard gewerkt aan het bevorderen van de euregionale samenwerking. Ook bij de politie is er aandacht voor. Vandaar dat er in het EBC een gezamenlijk politiebureau is ondergebracht. Hier kunnen burgers uit Kerkrade (NL) en Herzogenrath (D) met hun zorgen en vragen direct bij de Nederlandse en Duitse agenten terecht.

LEES MEER

[

MIDDEN IN DE EUREGIO

EEN EIGEN KANTOOR IN HET EBC?

Stuur ons uw aanvraag en u ontvangt van ons een op uw behoeften afgestemd aanbod.

Kalender

November

25Nov.16:0017:00Burgermeester Spreekuur

Dezember

04Dez.13:0016:30Grensoverschrijdend spreekuur

Naast talrijke bijeenkomsten van gerenommeerde instellingen, zoals het IHK Aachen, verschillende stichtingen en universiteiten, worden er in het Eurode Business Center ook regelmatig bijeenkomsten voor de burger georganiseerd.

Zo hebben grensgangers tijdens de spreekdagen voor grensarbeiders de mogelijkheid hun vragen omtrent sociale verzekeringen en belastingen direct voor te leggen aan medewerkers van de daarvoor verantwoordelijke instanties. En tijdens de burgemeesterspreekuren kunnen de inwoners van Kerkrade en Herzogenrath hun wensen en ideeën direct bespreken met de verantwoordelijke burgemeester.

Dankzij de bijzondere ligging werd en wordt het EBC bovendien regelmatig uitgekozen voor ontmoetingen met belangrijke hoogwaardigheidsbekleders, zoals prinses Beatrix of de minister-president van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet.

Meer

Meer informatie?

Hieronder vindt u meer info.

EBC Nieuws 

Nieuws

Nieuw videosysteem en toegangscontrole

Nieuw videosysteem en toegangscontrole

Met de installatie van een modern videobewakings- en toegangscontrolesysteem, is de eerste fase van modernisering van het EBC afgerond. Sinds de zomer van dit jaar beschikt het EBC over een geavenceerd videobewakingssysteem dat is uitgerust met de nieuwste technologieën op dit terrein.

Zomerfeest op 03.07.2019

Zomerfeest op 03.07.2019

Het management van EBC nodigt alle huurders om de traditionele barbecue op 03.07.2019 vanaf 16.00 uur (op de Nederlandse parkeerplaats oprit). De twee directeuren Markus Schlösser en Frank Berden kijken uit naar de BBQ van dit jaar: “We verwachten een grote deelname en zal de ontspannen sfeer te gebruiken om gesprekken over suggesties en nieuw ideeën over de EBC.”

Netwerkbijeenkomst Grenzeloos Ondernemen een succes!

Netwerkbijeenkomst Grenzeloos Ondernemen een succes!

Op woensdag 23 januari trotseerden bijna 100 personen de kou en de sneeuw om in het EBC een netwerkbijeenkomst Grenzeloos Ondernemen bij te wonen. Het was een zeer geslaagd evenement voor professionals, werknemers en werkgevers die te maken hebben met grensoverschrijdend werken en ondernemen.

Contact 

Eurode Business Center GmbH & Co. KG
Eurode-Park 1-4
52134 Herzogenrath
Duitsland

Tel.: +49 (0) 2406 999031
Fax: +49 (0) 2406 999032
E-mail: info@eurodecenter.com

Informatie 

X