NIEUWS

Home Nieuws

Geslaagde opening Eurode-Vriendschapsweide

16. november, 2021

Na een lange tijd van uitstellen was het eindelijk zover. Op donderdag 4 november werd de Eurode-vriendschapsweide, gelegen direct naast de Nederlandse parkeerplaats van het Eurode Business Center officieel geopend. Basisschoolleerlingen van KGS Straß en Basisschool St. Ursula waren bij de viering aanwezig. Zij zijn betrokken bij de verdere ontwikkeling van de weide.

Plaatsvervangend burgemeester van de gemeente Herzogenrath en wethouder Schneider van de gemeente Kerkrade waren bij de opening aanwezig. Zij onthulden samen het informatiebord bij de weide. De directeuren van de beide twee basisscholen tekenden een overeenkomst, ter bevordering van een verdere grensoverschrijdende samenwerking.

Ook zijn er drie nieuwe bomen geplant en hebben de basisschoolleerlingen zelfgemaakte tekeningen passend bij ‘De Eurode-Vriendschapsweide’ opgehangen langs het hek. Verder heeft KGS Straß een gedicht voorgedragen in zowel het Duits- als het Nederlandstalig en Basisschool St. Ursula een lied over een bij.

De vriendschapsweide is als een bloemen- en fruitweide aangelegd en voor iedereen toegankelijk. De komende jaren zullen er door diverse klassen van de basisscholen meer fruitbomen en struiken geplant worden. De kinderen gaan op deze plek samen de natuur beleven. Samen insectenhotels en nestkastjes voor vogels bouwen en later samen het fruit oogsten en gebruiken. Ook biedt de weide ruimte voor gezamenlijke vieringen, zoals Internationale Boomfeestdag. Het Openbaar Lichaam Eurode nodigt u van harte uit om een kijkje te komen nemen.

Eröffnung EBC Freundschaftswiese

Eröffnungsfeier Freundschaftswiese Eurode Business Center

Foto: Jo Pöttgens

  Kontakt 

  Eurode Business Center GmbH & Co. KG
  Eurode-Park 1-4
  52134 Herzogenrath
  Deutschland

  Tel.: +49 (0) 2406 999031
  Fax: +49 (0) 2406 999032
  E-Mail: info@eurodecenter.com

  Rechtliches 

  X